НЕО КЛИМА - АЛЕКСИОС СТУДИЈА

НЕО КЛИМА - АЛЕКСИОС СТУДИЈА

Скопелос е остров во редот на Спорадите во западниот дел на Егејско море.  Скопелос е сместен помеѓу Скиатос на запад (7 км оддалечен) и Алонисос на исток (3 км оддалечен).Островот е ридест, а два врва преминуваат висина од 500 м.На островот живеат околу 4 700 жители, од кои околу...