ИСТАНБУЛ 8 -МИ ДЕКЕМВРИ

ИСТАНБУЛ

 

1 ден / 06.12.2019 (петок) МАКЕДОНИЈА – ИСТАНБУЛ

Состанок на групата и поаѓање од градовите:

Скопје во 16:00 ч.(Хотел Вип наспроти Саем), Велес, Кавадарци и Неготино.

Се патува преку граничен премин Богородица, Ноќно патување со попатни паузи.

 

2 ден / 07.12.2019. (сабота) ИСТАНБУЛ

Пристигнување во предпладневните часови, сместување во хотел. Хотелот се наоѓа во областа Лалели, по сместувањето со локален водич го започнуваме пешачкиот разглед со посета на: Хиподромот (кој некогаш служел за коњски трки), Сината Џамија (изградена од познатиот Мехмед Ага и единствената џамија во Истанбул и Турција која има шест минариња),

Аја Софија ( најпрво црква на Светата мудрост градена во времето на византискиот цар, по освојување на градот од Мехмед освојувачот ја претвара во џамија за денес да биде музеј и една од најпосетуваните атракции во Истанбул), Палатата Топ Капи – (музејот каде се наоѓа мечот на пророкот Мухамед и административен центар на Османлиската Империја во која турските султани живееле со векови и буквално представува град во град). слободни активности.можност за шопинг во Капали Чаршија и слободни активности.Ноќевање

 

3 ден / 08.12.19 (недела ) ИСТАНБУЛ

После појадокот со локален водич панорамски разглед на градот, незаборавното крстарење по Босфорот, факултативен разглед на прекрасната палата Долма Бахче со зелените паркови и раскошот кој го нуди и кој ќе ви остане во сеќавање)

Факултативна посета на Miniaturk (овде може да ја видиме Турција во мало најпознатите градби во минијатурно издание прекрасно место за добри фотографии.слободни активности. Факултативна турска вечера на брод со 3 часовно ноќно крстарење со музичка програма, јадење и неограничено безалкохолно пиење - со ориентални танци. Ноќевање.

 

4 ден / 09.12.2019 (понеделник) ИСТАНБУЛ

Појадок и одјавување од хотелот. За крај посета на трговскиот центар FORUM во кој се наоѓа еден од најголемите подземни аквариуми Turkuazzoo. Поаѓање за Македонија, ноќно возење преку Грција со попатни паузи.

 

5. ден / 10.12.2019(вторник ) МАКЕДОНИЈА

Пристигнување во пладневните часови.

 

Цена за уплата до 15.11.2019 - 5.580 ден.

Редовна цена - 6.200 ден.

(во хотел со 4* во облста Лалели)

 

ГРАТИС : ПАНОРАМСКИ РАЗГЛЕД И ПЕШАЧКА ТУРА СО ЛОКАЛЕН ВОДИЧ

 

 

ВО ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ Е ВКЛУЧЕНО:

- превоз на наведената релација со високо туристички автобус;

панорамски разглед на Истанбул со локален водич .
- 2 ноќевања со појадок во  
хотел со 4во областа Лалели Истанбул .

- посета на Хиподромот ;
- посета на
  Сината Џамија; 
- професионален туристички придружник;
- организација и реализација на патувањето.

 

ВО ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ Е ВКЛУЧЕНО:

- традиционална турска вечера на брод -2170 ден( 35€)

- крстарење со брод по Босфор -1240ден( 20€);
- посета на 
Долма Бахче Сарај(превоз | влезница | локален водич) –1550ден ( 25€)
- посета на 
Аја Софија  (влезница, аудио сет (слушалки), локален водич) – 930ден (15)
- посета
 на Топ Капи Палатата (влезница, локален водич) -930 ден (15€);
- посета
 на Miniaturk  (влезница,превоз, локален водич) – 620 ден (10€);
- посета на Аквариумот 
Turkuazoo превоз | влезница) – 1240 ден (20);
- здравствено патничко осигурување (задолжително) -
200 ден.

 

Напомена:

- За реализација на аранжманот потребен е мининум од 40 патници;

- Доколку не се оствари минималниот број на патници, организаторот го задржува правото да го откаже аранжманот нај доцна 7 дена пред поаѓање;
- Организаторот го задржува правото за промена на цените на факултативните излети, во случај на промена на цената на влезниците на локалитетите;
- Доколку е потребно, организаторот го задржува правото за промена на програмата;
- Пасошот мора да има важност минимум 180 дена од датумот на завршувањето на аранжманот;
- Уплата исклучиво во денари.