Јерисос е главно градче на полуостровот Атос и има околу 3000 жители. Од аеродромот Солун е оддалечен околу 118 км. Располага со долга чиста плажа со сино знаменце. Има доста барови на плажа, таверни и културни активности во текот на летото.

Јерисос

Available through out the year:
 • Jan
 • Feb
 • Mar
 • Apr
 • May
 • Jun
 • Jul
 • Aug
 • Sep
 • Oct
 • Nov
 • Dec