Касандра е полуостров во регионот Халкидики во источна Грција, познат по своите плажи. Тој е одделен од копното со античкиот канал Неа Потидеа. На североисточниот брег, во селото Афитос, се наоѓа црквата Свети Димитрија.

Калитеа

Available through out the year:
 • Jan
 • Feb
 • Mar
 • Apr
 • May
 • Jun
 • Jul
 • Aug
 • Sep
 • Oct
 • Nov
 • Dec

Полихроно

Available through out the year:
 • Jan
 • Feb
 • Mar
 • Apr
 • May
 • Jun
 • Jul
 • Aug
 • Sep
 • Oct
 • Nov
 • Dec

Хотели

Available through out the year:
 • Jan
 • Feb
 • Mar
 • Apr
 • May
 • Jun
 • Jul
 • Aug
 • Sep
 • Oct
 • Nov
 • Dec