Калитеа е модерно туристичко место оддалечено 90 км од Солун. Се наоѓа на источната страна на полуостровот Касандра. Има урбан изглед и располага со доста кафетерии, таверни, ресторани, бутици, пекари, слаткарници…
Плажата која изобилува со бел песок се наоѓа веднаш под магистралата, а морето има зелена тиркизна боја.
Поради големата содржина како и големиот број на кафетерии местото е доста популарно кај младата популација.

Калитеа

Available through out the year:
 • Jan
 • Feb
 • Mar
 • Apr
 • May
 • Jun
 • Jul
 • Aug
 • Sep
 • Oct
 • Nov
 • Dec