Полихроно е село лоцирано на првиот полуостров на Халкидики, оддалечено 96 км од Солун. Сместено е по Криопиги и кон патот кон Пефкохори. Веднаш до Полихроно е Ханиоти. Сите овие четири села се полни со туристи во текот на летните месеци, бидејќи услугите и квалитетот на секој хотел ги задоволуваат потребите на секој посетител. Покрај тоа во близина е Калитеа, која е центар на забава на Халкидики. Полихроно е село погодно за семеен одмор.

Полихроно

Available through out the year:
 • Jan
 • Feb
 • Mar
 • Apr
 • May
 • Jun
 • Jul
 • Aug
 • Sep
 • Oct
 • Nov
 • Dec